Βασιλόπιτα αμυγδάλου

Καλή χρονιά με μια βασιλόπιτα.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα, την αμυγδαλόψιχα, το κονιάκ και λίγο λίγο το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ. Λαδώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό και προσθέτουμε το μίγμα μας. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Όταν κρυώσει και τη βγάλουμε από το ταψί, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι
300 γρ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μαργαρίνη
3 αβγά
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 σφηνάκι κονιάκ
ζάχαρη άχνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *